Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... cheltuielile cu personalul angajat în sectorul public + asistență socială au crescut cu aproape 50% în ultimul deceniu, ajungând la aproape 70% din veniturile publice, cel mai ridicat nivel din istoria capitalistă a României?

Componenta cheltuielilor de personal din sectorul public a crescut la maxime istorice, doar ultimii 5 ani înregistrând o dublare a acestora de la 37,8 mld. Lei (Ianuarie–Septembrie 2015) la 76.1 mld. Lei (Ianuarie–Septembrie 2019).

Astfel, pentru fiecare angajat în sectorul privat din România există 1,6 pensionari + angajați în sectorul public, ceea ce reprezintă cea mai mare povară socială din UE? Această situație este cauzată de supradimensionarea aparatului public atât din perspectivă numărului cât și al salariilor aferente și subdimensionarea antreprenoriatului românesc! România înregistrează două extreme negative în UE – cel mai mic număr de companii / 1000 de locuitori (26) & cel mai mare număr de angajați în sectorul public din total salariați (24%)!

Recent s-a adoptat legea pensiilor care va duce aproape la dublarea pensiei medii în următorii 3 ani… dar nimeni nu explică cum și cine o să plătească aceste pensii!?

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play