Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... cheltuielile cu bunuri și servicii din sectorul public pur și simplu au explodat în luna Ianuarie a acestui an?

Cheltuielile au crescut cu 36% față de aceeași lună a anului anterior, ajungând astfel la 3,2 mld. Lei. Acesta este cel mai ridicat nivel al cheltuielilor publice cu bunuri și servicii înregistrat într-o singură lună din ultimul deceniu!

Având în vedere nivelul foarte ridicat al acestora (aproape 15% din nivelul cheltuielilor publice totale în 2018), este necesară o creștere a transparenței acestora, atât din perspectivă destinațiilor (pe ce se cheltuie banii?) cât și a identității furnizorilor (ar trebui excluse ca și furnizori ai statului toate companiile cu acțiuni la purtător, acționari anonimi în holdinguri internaționale, sau unde beneficiarul are rude apropiate în administrația publică responsabilă pentru organizarea licitațiilor).

Cheltuieli cu bunuri si servicii (milioane Lei)

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play