Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... cele mai mari 100 de multinaționale active în România înregistrează un procent mediu de reinvestire în companie de 65% a profiturilor obținute în ultimul deceniu, cu o rată de distribuire a dividenului de doar 35%, respectiv 19 mld. Lei?

Prin comparație, dividendele totale înregistrate la nivelul întregului mediu de afaceri în ultimul deceniu se ridică la 264 mld. Lei (din care 75% în 2016–2017, după reducerea impozitului de la 16% la 5%), în condițiile în care rata de distribuire a dividendului a fost de 111%.

DPR (Dividend / Rezultat Net) — top 100 mulținationale active în România

Astfel, decapitalizarea mediului de afaceri activ în România a cauzat creșterea gradului de îndatorare de la 65% (în 2008) la 75% (în 2017), cel mai ridicat nivel din Europa! Am ajuns la aceste concluzii după analiza evoluției situațiilor financiare pentru cele mai mari 100 de companii multinaționale active în România în ultimul deceniu! În zilele ce urmează voi continua cu alte concluzii privind multinaționalele active în România. #AdevăruriDespreMultinaționale

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play