Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... cele mai mari 1.000 de companii active în România își conserva lichiditatea prin amânarea investițiilor, urgentarea colectării creanțelor și păstrarea profitului în companie pe parcursul anului 2018?

Conservarea lichidității se observă prin creșterea gradului de acoperire al datoriilor prin numerarul disponibil, acesta fiind stabil la 15–17% în ultimii ani, mult peste media națională de 11%.

Cele mai mari 1.000 de companii active în România au raportat o trezorerie de aproape 34 mld. Lei la finalul anului 2018, cu 4% peste anul trecut și aproape dublu comparativ cu nivelul de acum zece ani.

Aceste companii „gigant” au o vizibilitate mai mare asupra industriilor în care activează (prin pozițiile de lider de piață), sectoarelor de clienți pe care le deservesc (datorită portofoliului extins de parteneri) și maturității acestora (experiența individuală a persoanelor decidende cuplată cu know-how-ul organizației), având în vedere că vârstă medie a celor mai mari 1000 de companii active în România este de 19 ani (comparativ cu durata medie de viață a unei firme în România de doar 10 ani).

Oare de ce țin banii la saltea? Așteaptă zile mai negre?

Sursa: situațiile financiare ale companiilor depuse la MFP, ONRC, ANAF

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play