Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... capitalurile proprii deținute de CEO (Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A., CIF 30267310) scad în fiecare an din cauza pierderilor acumulate?

Aceste capitaluri ajungând la finalul anului 2018 la doar 2.9 mld. Lei, minimul ultimului deceniu.

Ce înseamnă asta?

În loc să obtină profit bazat pe competitivitate și performanță (așa cum fac foarte multe companii similare din alte țări din regiune), CEO generează pierderi din ce în ce mai mari, care erodeaza capitalurile proprii și capacitatea de a sustine noi investiții.

În paralel, cheltuielile de personal au crescut cu 24% în ultimii 3 ani, de la 697 mil. Lei (2016) la 867 mil. Lei (2018), deși numărul de angajați a scăzut cu -12%, de la 14.908 (2016) la 13.109 (2018)… iar valoarea utilajelor și echipamentelor scade constant în fiecare an, din cauza învechirii activelor existente și investițiilor noi foarte scăzute!

Cine suferă?

Noi, populația și mediul de afaceri, deoarece România înregistrează cele mai ridicate cotații ale prețului curentului electric din Europa! Importurile nu sunt o noutate, în ultimele 2 săptămâni România aflându-se în mod curent în poziția de importator net de electricitate. În plus, prețurile spot de pe OPCOM au fost printre cele mai ridicate în România (dacă nu cele mai ridicate) din Europa în ultima lună!

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play