Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... autorizațiile de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale au crescut în anul 2018 la maximul ultimului deceniu, ajungând la 42.694?

Aceste autorizații reprezintă rezultatul decalat al solicitărilor de construcții rezidențiale înregistrate în perioada în care cererea era încă la un nivel ridicat (perioada 2017 – Iunie 2018), dar sunt acum în realitatea prezentă a unei cereri care scade cu aproape 23% în ultimul an.

În contextul în care cererea pentru imobiliare scade, oferta crește, iar companiile active în sectorul construcțiilor rezidențiale înregistrează un grad ridicat de îndatorare (acestea au bănci, leasing-uri, furnizori, salarii și taxe de plătit), este previzibil că prețul mediu al imobiliarelor va înregistra o contracție semnificativă până la finalul anului 2020.

Foarte puțini dezvoltatori imobiliari construiesc proiecte finanțate prin capitalul propriu și sunt capabili să mențină prețul mediu sus în acest context!

Tocmai de aceea anul 2019 a debutat cu o intensificare a campaniilor de promovare a proiectelor rezidențiale, înmulțirea ofertelor promoționale (discount-uri de minim 10% pentru achiziții realizate într-o perioada limitată) sau scăderea în medie cu 5% a prețului la nivel național.

Sursa: Institutul Național de Statistică, indicele imobiliare.ro

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play