Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... Microîntreprinderile active în România (94% din companiile în funcțiune) înregistrează o profitabilitate extrem de scăzută?

Mai exact, aceste companii au raportat pierderi constante în perioada 2008–2014 (pierderile totale în acest interval fiind de 57 mld. Lei), în timp ce profiturile raportate în ultimii trei ani sunt foarte modeste (aproape 7 mld. Lei).

Astfel, microintreprinderile active în România au raportat un profit consolidat total de doar 4,2 mld. Lei pe parcursul anului 2017, respectiv 2,2% din nivelul veniturilor și la jumătate comparativ cu profitabilitatea raportată de companiile mari (care înregistrează venituri peste 1.000.000€). Dacă veniturile și profiturile sunt concentrate în rândul companiilor mari, pierderile sunt generalizate la nivelul întregului mediu de afaceri (binele este concentrat, răul este dispersat).

Graficul 1: Rezultat net / Cifra de afaceri

Sursa: MFP, date prelucrate de autor

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play