Fie că ți-ai cumpărat apartament sau că urmează să îți achiziționezi unul, cu siguranță, la un moment dat te vei întâlni cu subiectul renovării apartamentului.
Sunt mulți factori care influențează ce buget vei aloca acestui proces, dar și greșeli pe care dacă le cunoști din timp, poți evita mărirea cheltuielilor alocate apartamentului tău. Poți începe prin a vorbi cu prieteni sau cunoștințe care au trecut deja prin acest demers și pot să îți ofere sfaturi prețioase.
Renovarea unui apartament presupune mai multe etape de la:
Planificarea bugetului și a perioadei necesare renovării
Trebuie să te decizi asupra bugetului de care dispui pentru renovare — cât ești dispus să investești în acest proces și cum vei obține banii.
- Te împrumuți de la un prieten?
- Ai economii?
- Faci împrumut la bancă?
De asemenea, e important să te hotărăști dacă vei avea nevoie de o echipă specializată care să te ajute cu renovarea apartamentului sau dacă te vei ocupa singur de acest aspect. Momentul în care alegi să îți repari casa trebuie să fie unul optim ca să nu riști alte cheltuieli neprevăzute, de exemplu, parchetul nou montat se poate umfla în condiții de umezeală, așa că asigură-te că atunci când îți vei renova apartamentul, vremea este de partea ta.
Evidența costurilor implicate
- Te-ai gândit ce vrei să înlocuiești?
- De unde îți vei achiziționa materialele?
- Urmărirea raportului calitate/preț, sigur că vrei să faci niște economii, dar investiția în calitate te ferește de costuri suplimentare pe termen lung;
- Urmărirea reducerilor la magazinele de profil.
Aceștia sunt câțiva pași simpli pe care să îi iei în considerare atunci când ai în plan să îți renovezi apartamentul.