Pentru că se apropie sezonul estival și ne dorim cu toții ca bugetul să nu aibă de suferit prea mult după vacanță si răsfăț, îți propunem câteva sfaturi care să te ajute să ai un buget de vacanță și să nu pui presiune prea mare pe veniturile din lunile de vară.

Buget de vacanță mai mic în 5 pași

  1. Este important să îți planifici bugetul pentru vacanță. Uită-te cu atenție la toate opțiunile disponibile înainte de a lua o decizie. Poți să vorbești direct cu agențiile de turism pentru oferte avantajoase sau să cauți pe internet pentru a găsi o vacanță sub prețul pieței.
  2. Achiziționează-ți din timp biletele de avion și fii atent la ofertele companiilor aeriene, cu siguranță că poți economisi destul de mult dacă ești atent la aceste lucruri.
  3. Fii atent la mâncare. Cei mai mulți bani cheltuiți în vacanță se duc pe mâncare. Prin urmare, este important să te uiți din timp care sunt restaurantele din jurul stațiunii, unde se poate mânca ieftin, care sunt prețurile obișnuite pentru mâncare în locul respectiv.
  4. Pune-ți în bagaj toate lucrurile de care ai nevoie. Ține minte că s-ar putea să fie mult mai scump să-ți cumperi obiecte de uz personal dintr-un butic dintr-o zonă turistică. Dacă zbori cu avionul, cântărește-ți atent bagajele înainte de a merge la aeroport. Informează-te care sunt tarifele pentru bagajele puse la cală și care este greutatea acceptată pentru bagajele de mână. Verifică și numărul bagajelor tale. Cursele low-cost practică tarife suplimentare pentru toate aceste detalii.
  5. Nu uita de cadouri. Fă o listă cu numărul de suveniruri pe care le vei da cadou prietenilor sau familiei. S-ar putea să poți negocia un preț mai redus dacă le cumperi pe toate din același loc. Vacanța este mult mai plăcută dacă ai cheltuieli responsabile.