[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Respectiv doar 6,5 milioane locuitori la finalul anului 2018, comparativ cu 6,9 milioane (acum 3 ani) sau 10,7 milioane (acum 30 de ani), populația României scade și îmbătrânește în cel mai accelerat ritm din Europa.

Astfel, conform cifrelor publicate de INS (Institutul Național de Statistică) pentru ultimele două recensăminte, populația României a scăzut de la 23,2 mil. (1990) la 20,1 mil. (2011), iar de atunci populația s-a redus până la 19,5 mil. (din care maxim 17 mil. sunt în țară).

De asemenea, în ultimele trei decenii, populația cu vârstă sub 30 de ani a scăzut cu -35%, în timp ce populația cu vârstă peste 70 de ani a crescut cu 53%! Nouă cine ne mai plătește pensiile?[/vc_column_text][image_with_animation image_url=”12259″ alignment=”center” animation=”Fade In” img_link_large=”yes” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row]