Skip NavigationIancuGuda.ro

Știați că…

Cheltuieli cu personalul în admin. publică & cheltuieli asistență socială (mil. Lei, Ianuarie–Septembrie)

cheltuielile cu personalul angajat în sectorul public + asistență socială au crescut cu aproape 50% în ultimul deceniu, ajungând la aproape 70% din veniturile publice, cel mai ridicat nivel din istoria capitalistă a României?

Componenta cheltuielilor de personal din sectorul public a crescut la maxime istorice, doar ultimii 5 ani înregistrând o dublare a acestora de la 37,8 mld. Lei (Ianuarie–Septembrie 2015) la 76.1 mld. Lei (Ianuarie–Septembrie 2019).

Continuă să citești
Cifra de afaceri a Companiei Naționale Poșta Română S.A. (mil. Lei)

deși CN Poșta Română S.A. a crescut prețurile pentru trimiterile poștale cu 237% în ultimii 8 ani, veniturile companiei au rămas relativ stabile între ’12-18, între 1,1–1,2 mld. Lei?

Deși creșterea economică cumulată din perioada analizată este de aproape 25% și veniturile principalilor concurenți privați au crescut semnificativ (ex.: Fan Courier Express S.R.L. înregistrează o triplare a veniturilor în perioada analizată), Compania Națională Poșta Română S.A. (CIF 427410) înregistrează venituri în stagnare în timp ce prețul mediul al serviciilor oferite s-a dublat!

Continuă să citești