gradul mediu de acoperire al datoriilor pe termen scurt prin trezoreria disponibilă a companiilor active în sectorul construcțiilor de clădiri rezidențiale și nerezidențiale la finalul anului 2018 este de 17%?

Pracic, aceste companii își pot acoperi datoriile cu maturitate sub un an în proporție doar de 17% prin lichiditatea disponibilă. Analizând situațiile financiare ale acestor companii, observăm că acest indicator este în scădere semnificativă în ultimii trei ani, de la vârful de 28% înregistrat în anul 2015, la doar 17% la finalul anului 2018.

Aproape 33.000 de companii sunt înregistrate cu activitate principală în acest sector, dar aproximativ 11.000 nu desfășoară activitate, cca. 15.000 înregistrează venituri sub 100.000 € și doar 1.000 de companii au raportat o cifră de afaceri peste 1 mil. €. Foarte puțini dezvoltatori imobiliari construiesc proiecte finanțate prin capitalul propriu și bani în conturi, majoritatea fiind incapabili să mențină prețul sus în contextul scăderii cererii și creșterii ofertei!

Rata numerar a companiilor active în sectorul lucrărilor de construcții cladiri ne/rezidențiale

Te-ar mai putea interesa: