[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Această creștere astfel reprezentând cel mai ridicat nivel din România în ultimul deceniu, precum și cel mai mare deficit raportat la PIB din UE.

Iar veniturile au crescut cu 11,6%, în timp ce cheltuielile s-au majorat cu 16,3%. Cele mai mari creșteri ale cheltuielilor se observă la următoarele categorii:

Aceste trei componente reprezintă 70% din totalul cheltuielilor publice. Din păcate nu mai rămân bani pentru investițiile publice, acestea din urmă crescând doar cu 0,5 mld. Lei an-la-An și reprezentând doar 4,5% din totalul cheltuielilor publice.

Fără investiții… și cu banii aruncați pe salarii, pensii, ajutoare sociale și dobânzi… viitorul nu sună deloc bine![/vc_column_text][image_with_animation image_url=”11356″ alignment=”center” animation=”Fade In” img_link_large=”yes” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row]