[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Aproape de patru ori mai puțin decât media înregistrată de companiile mari (cu venituri peste 1 mil. €) la finalul anului 2017 (acestea din urmă înregistrând o dublare a eficienței muncii în ultimul deceniu).

Deși salariul mediu nominal net a crescut în această perioadă de la 1.700 Lei (în 2008) la aproximativ 2.700 Lei (în 2017), nivelul cifrei de afaceri / angajat a rămas stabil la un nivel modest în cazul microîntreprinderilor.[/vc_column_text][image_with_animation image_url=”11292″ alignment=”center” animation=”Fade In” img_link_large=”yes” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][vc_column_text]Astfel, companiile mici au avut de suferit deoarece competitivitatea scăzută a acestora a fost depășită de cele cincisprezece majorări consecutive ale salariului minim pe economie în ultimul deceniu, alimentând creșterea costurilor.

Cum să reziste o microîntreprindere la majorări atât de agresive ale salariilor, în contextul în care cifra de afaceri / angajat este stabilă? Foarte greu!

De aceea, cred că majorarea salariului minim pe economie, precum și creșterea costurilor salariale în sectorul public, a dezavantajat cel mai mult micile companii![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]