[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” overlay_strength=”0.3″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Pensiile speciale sunt o temă reală, forma lor actuală este aberantă și generează mari inechități, dar felul în care a fost abordată nu promite o rezolvare reală, ci mai degrabă un joc de imagine ca salvatori ai echității sociale!

În primul rând, la finalul lunii Ianuarie parlamentul a eliminat pensiile speciale doar pentru civili, fără polițiști și militari. Numărul civililor care beneficiază de pensii speciale este de aproximativ 9.000 de persoane și totalizează pensii speciale în valoare de sub 1 miliard Lei, respectiv 10% din valoarea tuturor pensiilor speciale.

În al doilea rând, se pare că măsura se va aplica doar pentru „pensionarii speciali” care ajung la vârsta de pensionare după intrarea în vigoare a acestei modificări. Deci „pensionarii speciali” actuali nu sunt afectați. Pentru a fi cu adevărat o reforma socială în sistemul public de pensii și, în același timp, constituțională, măsura adoptată trebuia să vizeze și pensionarii actuali prin modificarea sistemului de impozitare!

Altfel, totul este demagogie și zgomot public pentru campania electorală.[/vc_column_text][image_with_animation image_url=”13291″ alignment=”center” animation=”Fade In” img_link_large=”yes” hover_animation=”none” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”][/vc_column][/vc_row]