Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... cheltuielile de personal și asistență socială au crescut?

Mai exact cu 50% în ultimii 5 ani (de la 120 miliarde Lei în 2014 la 187 miliarde Lei în 2018), ajungând la aproape 63% din totalul cheltuielilor publice. În timp ce nivelul investițiilor publice reprezintă doar 7% din totalul cheltuielilor publice, respectiv 2,5% din PIBPIB Produs Intern Brut.  Reprezintă valoarea totală de piață a tuturor bunurilor și serviciilor finale produse într-o țară pe un an. Include consumul privat și al organizațiilor non-profit, investițiile brute, cheltuielile statului și netul exporturilor (exporturi minus importuri). Consumul se divide în privat și public, având avantaje în analiza macroeconomică: consumul privat vizează creșterea bunăstării pe termen lung, iar cel public, fiind exogen, contribuie la diversitatea macroeconomică. PIB = consum + investiții + (exporturi − importuri) — cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu).

Cheltuieli publice de personal și asistență socială (mld. Lei)

Nivelul foarte scăzut al investițiilor pe termen lung slăbește competitivitatea economiei și capacitatea acesteia de revenire rapidă în următoarea recesiune!

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play