Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... 3 din primele 5 companii care înregistrează cele mai mari pierderi în anul 2018 sunt deținute de stat?

Astfel, CEH (Complex Energetic Hunedoara) înregistrează o pierdere de 1.245 mil. Lei, CEO (Complex Energetic Oltenia) a raportat un rezultat negativ de 1.133 mil. Lei iar Metrorex -508 mil. Lei.

Toate aceste pierderi sunt acoperite din subvenții oferite de statul român, adică din banii noștri (ai contribuabililor). Desigur, din cauza „problemelor financiare”, aceste companii nu își plătesc taxele către stat (contribuțiile sociale pentru angajați etc.), beneficiind la nesfârșit de rostogolirea datoriilor fiscale.

Din păcate, managementul acestor companii nu pare să gestioneze bugetele cu înțelepciune, deorece salariile angajaților în au crescut constant în ciudă situației financiare dezastruoase a companiior respective, nivelul acestora fiind mult peste media din sectorul privat.

De asemenea, investițiile realizate de aceste companii au fost minime, reducând astfel șansele revenirii către o dezvoltare pozitivă. Oare cât mai amâna statul român privatizarea acestor „găuri negre” la bugetul de stat?

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play