Aplicația Money in Motion pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play!

Știați că... în ultimii doi ani, încrederea în sectorul construcțiilor din România s-a decuplat în sens negativ comparativ cu media din UE, evoluția din țara noastră fiind depășită de UE la maximul istoric din ultimul deceniu din perspectiva amplitudinii diferenței?

Cred că noile măsuri fiscale o să descurajeze cererea pentru creditele imobiliare, principalele motive fiind: dobânzile pentru creditele nou acordate se vor scumpi semnificativ; gradul de îndatorare al populației pentru creditele imobiliare a fost plafonat la 40%; siguranța locului de muncă scade semnificativ în 2019, deoarece măsurile fiscale recent anunțate lovesc puternic în microîntreprinderi (94% din firmele active, care angajează aproape jumătate din forța de muncă)!

Într-o analiză anterioare am argumentat de ce cred că prețul imobiliarelor nou construite o să scadă cu cel puțin 25%–30% în următorii 2 ani! Acum, în noul context, sunt aproape sigur că acest lucru se va întâmplă, fiind posibilă chiar o scădere și mai mare!

Încrederea în sectorul construcțiilor: România vs UE (date ajustate sezonier)

#MoneyInMotion

By Iancu Guda

Aplicația MiM pentru monitorizarea cheltuielilor personale este LIVE și poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și Google Play