Skip NavigationIancuGuda.ro

Opinii ad-hoc

Companiile neperformante deținute de stat — șantaj și sinucidere!

Companiile neperformante deținute de stat — șantaj și sinucidere!

După Metrorex și Complexul Energetic Oltenia, angajații unei alte companii neperformante de stat solicită majorări salariale enorme — CFR Călători (se pare că au întârziat și la acest capitol)! Care este asemanarea dintre aceste companii? Pentru a răspunde la această întrebare, am analizat situațiile lor financiare din ultimii cinci ani și am găsit că: toate înregistrează pierderi enorme; sunt întreținute de către stat (adică de către populație) prin subvenții; au majorat salariile angajaților cu peste 50% în ultimii 5 ani (la toate se câștigă deja mult mai bine decât media națională); nu prea au mai facut investiții în infrastructură, echipamente sau utilaje! Cifrele complete și concluziile mele le poți găsi în acest articol! Analizând toate acestea, mă întreb care sunt următoarele companii neperformante deținute de stat care își vor revendica majorările salariale, reducând fondurile disponibile pentru investiții și periclitând astfel viața angajaților, clienților ori crescând povara generațiilor actuale și viitoare! România – încotro?

Continuă să citești

Multinaționalele — între mituri și adevărul confirmat de cifre

Se spune despre companiile mari că nu declară profiturile în România? FALS! Se spune despre companiile mari că au profituri în creștere, dar nu plătesc salarii mai mari? FALS! Adevărul (demonstrat în 5 etape în acest articol) — companiile mari declară profituri în creștere, plătesc salarii mai mari și sunt mai puțin predispuse la economie subterană comparativ cu microîntreprinderile.

Continuă să citești
Metrorex — șantaj prin incompetență

Metrorex — șantaj prin incompetență

Pentru a înțelege dezastrul de la Metrorex, am comparat situația financiară a companiei Metrorex cu cea a firmelor similare care administrează rețeaua de metrou din Budapesta, Praga și Varșovia. Iată câteva concluzii care pot fi folosite foarte ușor pe toate pancartele de la protestul Metrorex.

Continuă să citești