Skip NavigationIancuGuda.ro

Contribuții editoriale

Peste 1.000 de oportunități de investiții în România!

Problema antreprenorilor români: cui lasă afacerile construite în peste două decenii? Antreprenori, fonduri de investiții și instituții financiare, atenție: peste 1.000 de oportunități de investiții în România. Miza este mare: dublarea investițiilor străine directe în România și creșterea semnificativă a nivelul de trăi pentru noi și generațiile viitoare!

Continuă să citești

Creditarea companiilor—încotro?

Creditarea companiilor nefinanciare de către sectorul bancar înregistrează o evoluția timidă, mult sub potențial. Avansul creditelor bancare acordate companiilor crește doar cu 2%, și nu ține ritmul cu creșterea economică. În acest articol analizez cauzele acestui fenomen, prin evaluarea structurii de finanțare a tuturor companiilor active în România în ultimii zece ani.

Continuă să citești

Spirala contagioasă a creditului comercial

Majoritatea companiilor active în România și-au crescut veniturile promovând o politică comercială relaxată, prin creșterea termenului de plată oferit clienților. În acest context, gradul de interdependență între companii a crescut foarte mult, ceea ce poate naște o spirală contagioasă pe lanțul creditului comercial în următoarea recesiune. În acest articol analizez etapele de propagare ale acestei spirale în următorii trei ani, precum și care vor fi cele mai afectate sectoare de acest fenomen!

Continuă să citești